Semn

Locuitorii din localitatea Spermezeu au fost de-a dreptul șocați de evenimentele care au avut loc în satul lor, după ce un nefericit accident s-a produs pe seama consumului de alcool. Într-una dintre nopțile liniștite de toamnă, în vreme ce oamenii gospodari se odihneau la birt după ziua de muncă la culesul de vie, în localitatea cu pricina a poposit un individ ciudat, care s-a autointitulat drept Fiul Omului sau, mai bine spus, drept Iisus. Firește că țăranii au râs de el și l-au considerat nebun, i-au dat câteva palme după umeri și câteva pahare de țuică. Tipul nu a mai zis nimic, a băut cot la cot cu sătenii, însă, la un moment dat țuica i-a cam ajuns la cap și a început să se rățoiască la lume, să urle că dacă cineva încalcă poruncile Tatălui, are să plătească în Viața de Apoi. Sătenii, bărbați cu frică de Dumnezeu dar fără de frică în fața unei bătăi, au sărit repede la încăierare, spiritele au luat foc și nu a durat mult până ce Iisus-nebunul a ajuns într-o baltă de sânge, cu un cuțit înfipt în piept. Se pare că Petrică, cunoscut și sub numele de Lăutaru’ – cel de-al doilea nume primindu-l nu pentru că știa să cânte la vreun instrument, ci fiindcă atunci când asculta muzică lăutărească avea obiceiul să gesticuleze din mâini precum un dirijor –,  nu avusese intenția să îl ucidă pe individ, își dorise doar să îl sperie, dar peste mâna sa dăduse un bețiv, iar cuțitul folosit pe zi la tăiatul viței-de-vie ajunsese astfel o armă a unei crime. La câteva ore după incident, a avut loc o apariție ciudată și-a făcut apariția o fantomă. Corpul Eleonorei, o tânără care decedase cu câteva săptămâni înainte într-un accident de mașină, a apărut în dreptul ferestrei unei case de oameni gospodari și a stat nemișcat pe toată durata transmiterii știrilor. Arătarea, indiferentă la țipetele bietei familii, a plecat abia după ce au început știrile despre vreme. Un lucru și mai straniu, mezinul familiei, un bărbat de 30 de ani, care se juca fotbal pe consolă în camera alăturată, s-a jurat că, în timp ce adversarul dăduse pauză ca să își schimbe jucătorii, el a observat că fantoma era însărcinată. Însă el o cunoștea bine pe răposată și niciodată aceasta nu rămăsese grea în timpul vieții.

A doua zi însă, lucrurile au luat-o de-a dreptul razna: pe la amiază, pe străzile din fața bisericii satului, o haită de câini se certa pe moaștele unui sfânt, în timp ce preotul încerca să îi îndepărteze – nimeni nu și-a putut explica de unde și până unde ajunseseră la câini sfintele rămășițe; tot în apropiere de sfântul locaș s-a petrecut un alt lucru straniu, sătenii au început să își dea binețe, apoi să se omoare între ei cu diverse instrumente agricole sau cu mâinile goale; caii nechezau; pisicile scheunau ca și cum ar fi fost toate în călduri; pământul se cutremura din oră în oră; cei care încercau să facă amor descopereau că le pierea instant sex-appealul și că rămâneau frigizi în fața iubitei ori iubitului. Dar poate cel mai înspăimântător și straniu lucru dintre toate a fost apariția pe cer a unui semn cunoscut de toți oamenii de pe această planetă: degetul mijlociu. Semnul, conturat perfect printre norii albi ai cerului, s-a dovedit ulterior că nu a fost făcut de ființe umane, iar omenirea a început să creadă din nou în existența extratereștrilor.

Locuitorii din localitatea Spermezeu fiind de-a dreptul șocați de evenimentele care se petrec în satul lor au cerut la morgă să se facă autopsia lui Iisus-nebunul. Astfel, s-a descoperit că individul avea inima în partea stângă și că murise de fapt din cauza unui atac cerebral.

Despre Cătălin Lupu

Cătălin Lupu a scris 13 articole în Revista de suspans.

Am publicat texte în revistele: Dincoace de pod, Observator Cultural, Opinia, Gazeta SF, Helion Online, Galileo Online. Apărut în volum de versuri cu: Adolescent de-a gata (2007); Antologia Romeo și Julieta la Mizil (2012, 2013), Când omul descoperă tăcerea și focul (2013), Antologia Conexiuni (2014). Sunt un fan împătimit al povestirilor ciudate și al ficțiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *