George Cornilă publică la Crux Publishing volumul Arlequine

Arlequine este prima colecție de proză scurtă semnată de George Cornilă. Are 296 pagini, o copertă incitantă și reunește o selecție de douăzeci și două de povestiri dintre cele peste cincizeci scrise de autor de-a lungul carierei sale literare.

O parte dintre povestirile cuprinse în acest volum au fost deja publicate în Revista de suspans („Chiasm”, „Hans Limax”, „Antiquarius”, „Cine l-a omorât pe Gregor Samsa? ”), altele sunt noutăți absolute („Poama-Balaurului”, „Grădina Gorgonelor”, „Antiquarius”, „Țapul negru”) iar cea care dă titlul colecției, Arlequine, poate fi citită în numărul 48 al Revistei de suspans.

Arlequine este un volum divers în ceea ce privește speciile, curentele și subgenurile literare, abordate: realism magic, coming-of-age drama, gotic, dark fantasy, mystery, steampunk, ficțiune speculativă, modernism și postmodernism, ceea ce îl face atractiv nu numai cititorilor de literatură SF&F, ci și celor care îi apreciază pe Márquez, Kafka sau Eliade. Poate fi considerat o hartă a parcursului literar al lui George Cornilă, întrucât oferă cititorului posibilitatea de a urmări și de a aprecia atât evoluția scriiturii, cât și varietatea și profunzimea preocupărilor tematice: miticul, timpul, arta, iubirea, moartea.

Arlequine se va lansa în București pe 24 martie, de la ora 15.30, în cadrul Târgului de carte SF&F Final Frontier (Universitatea Dimitrie Cantemir – Splaiul Unirii nr. 176). Între timp, îl puteți precomanda, cu autograful autorului, pe site-ul editurii Crux Publishing.

Cuprins:

1.IEZME

Arlequine

Chiasm

Grădina Gorgonelor

Hans Limax

Petra Genetrix

Antiquarius

Acqua Alta

2. FIARE

Inimă-Albastră

Cazul domnului Vaščák

Aurul reginei

Cenușă walaani

Șarpele casei

Țapul negru

Cine l-a omorât pe Gregor Samsa

Parcare la Sujuk Pasa

 

3. OTRĂVURI

Poama-Balaurului

Orez negru

Ora 5 în Pall Mall

4. LUMI

Umbrele și ecourile lui Iosif Borisov

Oaia 56

Nava-fantomă

A.E.: Artificial Emotion

Despre Cezarina Nicolae

Cezarina Nicolae a scris 54 articole în Revista de suspans.

Cezarina este autoare de proză fantastică (sub pseudonimul Cezarina Anghilac), prezentă în mai multe reviste online. Una dintre povestirile ei se regăsește în antologia Best of Mystery & Horror #1. A urmat cursurile celei de-a doua ediții a Atelierului de scriere creativă SF&F, iar din noiembrie 2015 are în grijă sumarul Revistei de suspans. De două ori pe lună moderează ateliere creative la Clubul Scriitoarelor și participă la cenaclul literar al Secției 14.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *